dilluns, 29 de novembre del 2010

Audiovisual setmana extraordinària



Video creat amb el programa Windows Live Movie Maker. A partir de les fotos que he anat fent al llarg de la setmana, he pogut fer una breu descripció de les activitats que es van fer aquells dies.

La música le extret de la pàgina www.jamendo.com on hi ha música variada i lliure de drets d'autor.
Sona: Broken Stereo de Sean Fournier.

dilluns, 22 de novembre del 2010

Pràctica escola Lloret

Escola LLoret

Dimarts dia 16 de novembre vaig fer la meva primera pràctica a l’escola Lloret de Barcelona, escola de caràcter públic situada a Sants (Barcelona) acompanyada d’una alumna de tercer de carrera.

Les classes començaven a les 9:00 h, per tan havíem de ser allà a l’hora indicada. Ens vam trobar a la porta de l’escola amb dues alumnes més de primer i dos de tercer.
Al entrar les alumnes de tercer ens van ensenyar l’escola i ràpid vam anar cap a les nostres respectives aules. La nostra classe era la classe de “Les Tules” de P2, la meva padrina em va presentar a la mestre i als nens i nenes de dos anyets.

L’ambient de l’escola era molt familiar i les mestres molt simpàtiques amb lo qual em vaig sentir ràpid com a casa. En primer lloc vaig anant familiaritzant-me amb els infants, jugant i parlant amb ells. La mestre els hi va posar unes cançons per cantar i ballar tots junts, seguidament els hi tocava la classe de psicomotricitat amb un altre mestre on allà els nens i nenes es treien les sabates i jugaven pel seu conte amb matalassos. Sempre amb la supervisió de les mestres. Després d’aquesta classe, “les Tules” van tornar a la seva aula, mentre que jo i la padrina vam anar a un altre classe per veure com feia música l’altre grup de P2. Ens posavem tots en rotllana i cantàvem i ballàvem. Seguidament vam anar a la classe d’anglès on es feia el mateix però cantant amb anglès.

Desprès de fer un recorregut per les diferents classes de P2 vam tornar a la nostre, que era la de “Les Tules” per donar-los l’esmorzar. Acabat l’esmorzar la següent tasca que havien de fer era plantar unes llavors de carbassa perquè sortissin unes flors molt maques. Els nens i nenes havien de decorar el test amb gomets i posar sorra dintre, després cada alumna col.locava una llavor a la sorra i per últim la regàvem. La tasca estava feta, només calia posar-ho al sol i esperar que creixessin les llavors.

A les 12 anaven al pati fins les 12 i mitja que anàvem al menjador per donar-los el dinar, allà cada alumna de blanquerna vigilava una taula i els hi donava el menjar.

Després de dinar anaven un altre mig horeta al pati i sobre les dues i mitja fins les 4 feien la mig diada. Era quan aprofitàvem per dinar nosaltres.

Durant l’estona que els nens feien la mig diada vaig aprofitar per conèixer totes les aules d’infantil i primària.
Tocades les 4, despertàvem als infants amb molta cura, alguns dormien profundament i a poc a poc s’anaven espavilant, els hi posàvem música de fons i un cop espavilats, berenaven galetes i començaven a jugar un altre cop fins les 5 que era quan els pares els venien a recollir.

Va ser un dia llarg i molt intens perquè tota l’estona estava fent coses, no podies distreure’t en cap moment ja que són nens petits i els has de vigilar constantment.

Em va cridar l’atenció un alumne en concret del que les mestres parlaven sovint. Era un nen massa tranquil, “és massa bo” deia la mestre, i era cert, el nen feia tot el que li deies i mai parlava amb els companys, li treien les joguines i ell es conformava buscant un altre cosa amb que distreure’s, em vaig sentir com la seva protectora per un moment.

T’adones que els nens en aquestes edats son pura innocència i sentiment, son “personetes” molt carinyoses i molt agraïdes. Les mestres explicaven les seves experiències amb altres cursos i totes arribaven a la conclusió que mai un alumne arribarà a ser tan agraït com en aquest cicle. Avui en dia a mesura que van creixent costa més que et tinguin respecte deien les mestres. A més a més has de tenir molta sort amb la zona on està ubicat el centre ja que alguna d’elles va passar per zones poc sociabilitzades, però com a bona mestre has de pensar en el nen/a ja que molts d’ells no tenen culpa d’això.

Els professors de Blanquerna sempre ens diuen que em de ser expressius i saber-nos desenvolupar bé a nivell corporal, sobretot en aquests cicles on els nens aprenen per imitació, l’expressió d’un mestre és molt important, tan a nivell gestual com corporal i vocal.

En conclusió aquest dia per mi va ser molt gratificant, ja que per un dia vaig veure com seria el meu futur, vaig experimentar com seria donar classe a un aula de P2 i m’agradaria anar passar per diferents etapes per veure l’evolució dels alumnes en diferents cursos.






imatge feta per mi a l'escola Lloret amb el permís de l'escola.

dijous, 11 de novembre del 2010

repàs del que hem fet a classe de Gtic

Tipus de videos: Hi ha dis tipus de videos, els videos motivadors i els videos lliçons.

Els videos motivadors es poden veure en grup, no transmeten directament el contingut teòric, un exemple de video motivador és el que ens va posar el porfessor a la classe: "dinner for two" on surtien dues granotes que no parlaven. Utilitzen el LLenguatge audiovisual que es aquell que expressa les idees a traves de les emocions

En canvi els videos llíçons apreixen explicats directament els conceptes teorics. L'exemple que ens va posar el professor a la classe: "Història de Catalunya"

Blogosfera: És es el terme amb el qual s'agrupa la totalitat de webblogs.

llenguatge audiovisual Joan Ferrers

diumenge, 7 de novembre del 2010

Fluxograma

Tasca a realitzar: Fer un fluxograma representant un carrer per creuar amb semàfors.
Un fluxograma és un diagrama on es representa visualment el procediment d'una acció de qualsevol tipus.
Serveix per donar informacións clares i precises. En el llenguatge audiovisual utilitzariem l'hemisferi esquerre, ja que no transmet emocions. El fluxograma és una eina que segons el que volem representar és bo utilitzar-ho o no.
Per veure el fluxograma realitzat, anar a l'enllaç.
http://www.gliffy.com/publish/2315507/

dilluns, 1 de novembre del 2010

Dinar de Nadal CMAPS


Activitat feta amb el programa CMAPS, hem fet un mapa conceptual a partir d'un text que ens va proporcionar el professor.