dilluns, 29 de novembre del 2010

Audiovisual setmana extraordinària



Video creat amb el programa Windows Live Movie Maker. A partir de les fotos que he anat fent al llarg de la setmana, he pogut fer una breu descripció de les activitats que es van fer aquells dies.

La música le extret de la pàgina www.jamendo.com on hi ha música variada i lliure de drets d'autor.
Sona: Broken Stereo de Sean Fournier.

dilluns, 22 de novembre del 2010

Pràctica escola Lloret

Escola LLoret

Dimarts dia 16 de novembre vaig fer la meva primera pràctica a l’escola Lloret de Barcelona, escola de caràcter públic situada a Sants (Barcelona) acompanyada d’una alumna de tercer de carrera.

Les classes començaven a les 9:00 h, per tan havíem de ser allà a l’hora indicada. Ens vam trobar a la porta de l’escola amb dues alumnes més de primer i dos de tercer.
Al entrar les alumnes de tercer ens van ensenyar l’escola i ràpid vam anar cap a les nostres respectives aules. La nostra classe era la classe de “Les Tules” de P2, la meva padrina em va presentar a la mestre i als nens i nenes de dos anyets.

L’ambient de l’escola era molt familiar i les mestres molt simpàtiques amb lo qual em vaig sentir ràpid com a casa. En primer lloc vaig anant familiaritzant-me amb els infants, jugant i parlant amb ells. La mestre els hi va posar unes cançons per cantar i ballar tots junts, seguidament els hi tocava la classe de psicomotricitat amb un altre mestre on allà els nens i nenes es treien les sabates i jugaven pel seu conte amb matalassos. Sempre amb la supervisió de les mestres. Després d’aquesta classe, “les Tules” van tornar a la seva aula, mentre que jo i la padrina vam anar a un altre classe per veure com feia música l’altre grup de P2. Ens posavem tots en rotllana i cantàvem i ballàvem. Seguidament vam anar a la classe d’anglès on es feia el mateix però cantant amb anglès.

Desprès de fer un recorregut per les diferents classes de P2 vam tornar a la nostre, que era la de “Les Tules” per donar-los l’esmorzar. Acabat l’esmorzar la següent tasca que havien de fer era plantar unes llavors de carbassa perquè sortissin unes flors molt maques. Els nens i nenes havien de decorar el test amb gomets i posar sorra dintre, després cada alumna col.locava una llavor a la sorra i per últim la regàvem. La tasca estava feta, només calia posar-ho al sol i esperar que creixessin les llavors.

A les 12 anaven al pati fins les 12 i mitja que anàvem al menjador per donar-los el dinar, allà cada alumna de blanquerna vigilava una taula i els hi donava el menjar.

Després de dinar anaven un altre mig horeta al pati i sobre les dues i mitja fins les 4 feien la mig diada. Era quan aprofitàvem per dinar nosaltres.

Durant l’estona que els nens feien la mig diada vaig aprofitar per conèixer totes les aules d’infantil i primària.
Tocades les 4, despertàvem als infants amb molta cura, alguns dormien profundament i a poc a poc s’anaven espavilant, els hi posàvem música de fons i un cop espavilats, berenaven galetes i començaven a jugar un altre cop fins les 5 que era quan els pares els venien a recollir.

Va ser un dia llarg i molt intens perquè tota l’estona estava fent coses, no podies distreure’t en cap moment ja que són nens petits i els has de vigilar constantment.

Em va cridar l’atenció un alumne en concret del que les mestres parlaven sovint. Era un nen massa tranquil, “és massa bo” deia la mestre, i era cert, el nen feia tot el que li deies i mai parlava amb els companys, li treien les joguines i ell es conformava buscant un altre cosa amb que distreure’s, em vaig sentir com la seva protectora per un moment.

T’adones que els nens en aquestes edats son pura innocència i sentiment, son “personetes” molt carinyoses i molt agraïdes. Les mestres explicaven les seves experiències amb altres cursos i totes arribaven a la conclusió que mai un alumne arribarà a ser tan agraït com en aquest cicle. Avui en dia a mesura que van creixent costa més que et tinguin respecte deien les mestres. A més a més has de tenir molta sort amb la zona on està ubicat el centre ja que alguna d’elles va passar per zones poc sociabilitzades, però com a bona mestre has de pensar en el nen/a ja que molts d’ells no tenen culpa d’això.

Els professors de Blanquerna sempre ens diuen que em de ser expressius i saber-nos desenvolupar bé a nivell corporal, sobretot en aquests cicles on els nens aprenen per imitació, l’expressió d’un mestre és molt important, tan a nivell gestual com corporal i vocal.

En conclusió aquest dia per mi va ser molt gratificant, ja que per un dia vaig veure com seria el meu futur, vaig experimentar com seria donar classe a un aula de P2 i m’agradaria anar passar per diferents etapes per veure l’evolució dels alumnes en diferents cursos.






imatge feta per mi a l'escola Lloret amb el permís de l'escola.

dijous, 11 de novembre del 2010

repàs del que hem fet a classe de Gtic

Tipus de videos: Hi ha dis tipus de videos, els videos motivadors i els videos lliçons.

Els videos motivadors es poden veure en grup, no transmeten directament el contingut teòric, un exemple de video motivador és el que ens va posar el porfessor a la classe: "dinner for two" on surtien dues granotes que no parlaven. Utilitzen el LLenguatge audiovisual que es aquell que expressa les idees a traves de les emocions

En canvi els videos llíçons apreixen explicats directament els conceptes teorics. L'exemple que ens va posar el professor a la classe: "Història de Catalunya"

Blogosfera: És es el terme amb el qual s'agrupa la totalitat de webblogs.

llenguatge audiovisual Joan Ferrers

diumenge, 7 de novembre del 2010

Fluxograma

Tasca a realitzar: Fer un fluxograma representant un carrer per creuar amb semàfors.
Un fluxograma és un diagrama on es representa visualment el procediment d'una acció de qualsevol tipus.
Serveix per donar informacións clares i precises. En el llenguatge audiovisual utilitzariem l'hemisferi esquerre, ja que no transmet emocions. El fluxograma és una eina que segons el que volem representar és bo utilitzar-ho o no.
Per veure el fluxograma realitzat, anar a l'enllaç.
http://www.gliffy.com/publish/2315507/

dilluns, 1 de novembre del 2010

Dinar de Nadal CMAPS


Activitat feta amb el programa CMAPS, hem fet un mapa conceptual a partir d'un text que ens va proporcionar el professor.

diumenge, 31 d’octubre del 2010

Cançó Gtic modificada



El professor ens va donar una cançó per modificar amb el programa Audacity, una vegada modificada i pasada al format mp3 l'he penjat al blog.

Prezi



Exircici realitzat amb Prezi. Vam fer servir el Prezi per explicar que era aquesta aplicació.

foto retallada amb Gimp


La fotografia que ens va proporcionar el professor l'he retallat amb el programa Gimp.
Primer he obrit la imatge amb el programa, a la barra d'eines amb el cuter he retallat el tros escollit, després com que la imatge era masa gran, he anat a imatge-escalar imatge i he canviat els megapixels posant 400x482 i finalment l'he pujat al blog.

borrar un objecte d'una foto amb Gimp


Amb el programa Gimp he esborrat un objecte de la fotografia que ens va proporcionar el professor, la imatge era un formatge.
Els pasos que he seguit per esborrar el fotmatge han estat els seguents: he obrit la imatge amb el programa Gimp, he augmentat amb la lupa la part que volia esborrar, després he seleccionat "eina de clonació" de la capsa d'eines, selecciono la part de la fotografia que vull clonar per que el formatge s'esborri apretant Control i quan s'ha fet això amb el botó esquerre he apretat en la imatge del  formatge i no l'he deixat anar fins que s'ha esborrat del tot.
Finalment com que la imatge era masa gran he canviat els megapixels a 600x400 i l'he pujat al blog.

video blanquerna



El video que ens va proporcionar el professor sobre l'edifici de blanquerna l'he retocat amb el programa windows live movie maker tallant les parts que m'interesaven, després me fet una conta al youtube per desde allà poderlo pujar al blog, l'he embadit i finalment l'he pujat al bloc.

dijous, 21 d’octubre del 2010

tutorial prezi

Cómo usar Prezi, Manual básico                                                              

tutorial del Prezi extret de la pàgina www.dreig.eu/caparazon/2010/07/03/tutorial-prez/ on ens mostra com funciona.

imatge reduida amb gimp


imatge comprimida amb el programa gimp.
Els pasos que he fet servir han estat els seguents: he obert la omatge amb el programa Gimp i he anat a imatge-escalar imatge, es canvien els megapixels a 600 d'amplada i 400 d'alçada 600x400. Finalment es puja al blog.

dilluns, 18 d’octubre del 2010

power point revista seminari

Aquest és el power point que vam fer servir per fer la nostra presentació de la revista al seminari.

Exposicions revistes seminari

En aquest apartat es fan un seguit d'exposicións en grups de 2 o 3 persones màxim on es pretén que l'alumnat interactui amb la classe, fent-la participar i debatin els temes exposats. Lo importat d'aquesta secció és que tothom participi demostrant interés per els temes. primer s'ha d'escollir una revista i d'aquesta revista agafar un article interesant per debatir a la classe, aquest article s'ha de repartir prèviament a tota la classe per que aquesta tingui coneixement del tema.

dissabte, 25 de setembre del 2010

wikipedia/facebook

Facebook creara la seva enciclopedia virtual, creara espais o comunitats per motivar als seus usuaria a compartir coneixements.

http://www.telecinco.es/informativos/tecnologia/noticia/100019005/Facebook+quiere+crear+su+propia+Wikipedia




Wikipedia

El fundador de l'enciclopèdia online Wikipedia, Jimmy Wales, assegura que una de les principals "preocupació" de l'enciclopèdia és garantitzar la integritat dels coneixements, perque els usuaris confin cada cop més en les consultes que fan.


http://www.telecinco.es/informativos/tecnologia/noticia/100027473/Wikipedia+preocupada+por+su+fiabilidad


dimarts, 21 de setembre del 2010

Seminari

Avui ha sigut el primer dia de seminari, tenim com a tutor a en Jordi Simó, professor de l'assignatura GTIC.
Ens ha explicat com funcionava el teme dels seminaris i que és el que anirem fen en aquestes hores.
De moment hem de llegir un llibre anomenat "Educació i vida quotidiana" el qual comentarem el dia 6 d'octubre, data en que s'ha d'haver llegit el llibre encomanat.
Més endavant anire penjat les tasques fetes a classe.

declaració d'intencións

Les meves intencións per aquest any i els que venen són:

-Ser constant en el treball diari.

-Portar un seguiment diari del blog.

-Repassar cada dia el que s'ha fet a classe.

-Seguir les normes establertes per l'equip de la facultad.

-Sentirme agust i tenir una bona relació amb els companys.

-Preguntar tots els dubtes que se'm presentin

 Aquestes son les meves intencións, ja que per obtenir uns bons resultats s'ha de treballar y ser constant. Espero i desitjo aconseguir-ho.

diumenge, 12 de setembre del 2010

L'interactivitat

Edu3.cat


En aquest video sen's explica que els ordinadors eren màquines per fer càlculs, però, que a més a més amb el temps han esdenvingut "màquines" per comunicarnos. Podem veure l'evolució que han patit els ordinadors al llarg del temps.
Un seguit d'investigadors van proposar nous models de recerques en diferents àmbits, el nord-americà Vannevar Bush va proposar un nou model per millorar la comunicació cientifica per assossiació d'idees, igual que fa la ment humana. Ted Nelson va elaborar un projecte anomenat "Xanadu" que era una xarxa com internet. Seguidament un equip d'investigadors van fer una serie d'investigacions crucials, com son el ratolí o el CD-rom.
Totes aquestes investigacións han sigut influents avui dia, ja que els ordinadors han patit una evolució enorme. És un video molt interesant on la tecnologia es remonta als seus inicis.

dissabte, 11 de setembre del 2010

inici del blog

benvinguts!

hola a tots i totes, sóc la Núria López, estudiant d'edudació infantil de primer a la Blanquerna. Com és normal encara no ens coneixem gaire ja que és l'inici del primer any y son moltes cares noves, però segur que més endavant formarem un bon grup; per començar aquesta és una bona forma de començar a establir un contacte.

La meva decisió de cursar els estudis de magisteri és perqué desde sempre m'han agradat els nens, penso que és una professió molt bonica i em plau de satisfacció poder enseñar a "personetes" en l'inici de la seva vida estudiantil, penso que és una etapa molt important i clau en el seu creixement.

Aquesta és una petita introducció del blog, anire entran sovint, així que ja podrem interactuar més endavant.

 us desitjo un bon curs a tothom!.

Núria.